A leggazdagabb felvidéki magyar focicsapatának adott 300 milliót Magyarország

POLITIKA
2016 március 03., 09:41

A vs.hu szúrta ki, hogy újabb futballbarát döntést hozott a Bethlen Gábor Alap, a kormány nemzetpolitikai ügyek támogatására hivatott szervezete. A pénzek odaítélésekor szavazati joga volt többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek is. 

Az alap már korábban is támogatt egy csíkszeredai fociklubot, de most még nagyobbat gurított e pályán:

300 millió forintot adott a dunaszerdahelyi profi focicsapat akadémiájának. A klub tulajdonosa Világi Oszkár, az egyik leggazdagabb szlovákiai üzletember, aki többek között a Mol szlovákiai érdekeltségének a vezérigazgatója.

A DAC nevű, a felvidéki magyarság focicsapatának számító klub akadémiai fejlesztése összesen 450 millió forintba kerül, ennek a kétharmadát finanszírozzák a magyar adófizetők. Világi Oszkár klubtulajdonos amúgy nem áll rosszul anyagilag, egy cseh lap 2008-ban 15 milliárd forintra becsülte a vagyonát.

Az alapból a moldvai magyarok (csángók) oktatására csak 80 millió forint jutott. (vs.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.