Íme Tomatan, a 8 kilós japán robot, aki a nyakadban ül futás közben és paradicsommal etet

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Kagome nevű japán cég nemcsak gyümölcs- és zöldségleveket gyárt, hanem most robototo is. Elkészítettek egy paradicsomfejű, ember formájú, 8 kilós robotot, amit az ember a nyakába ültethet, hogy futás közben a robot paradicsommal etesse.

A robot lábán kell megérinteni egy kapcsolót, és Tomatan már adja is az acélkarjaival a paradicsomot, amit a hátán lévő hengerben tárol. A gyümölcsöt a robot száján lehet adagolni.

Ha hiszik, ha nem, a kutatások szerint egy futónak pont erre van szüksége. A paradicsomban ugyanis rengeteg tápanyag van, ami segít a fáradtság leküzdésében.

A Kagome egy neves japán dizájnercéggel dolgozott a Tomaten kialakításán, és a 8 kilós robotot nemsokára tesztelik is egy jótékonysági futáson. A teszt során a futó mellett egy szerelő fut majd, hogy megszerelje a robotot, ha az esetleg valamiért meghibásodna.

A közelgő Tokió-maratonon a Tomatan kisebb, 3 kilós verzióját is tesztelik majd. A kisebb verziónak nincsnek karjai, ezért a futónak a szájához kell tartania egy adagolót. Öröm viszont, hogy a kisebb robotban van egy időzítő, ami adagolja a paradicsomot, ezzel pedig megakadályozza, hogy túl sokat vagy túl keveset egyet a futó. (IBTimes)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.