Több mint 7 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a 2017-es vizes vb-re

politika
2016 március 3., 20:17
comments 93

A kormány 7 milliárd forintot csoportosított át az ez évi költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan sportlétesítmények fejlesztésére – olvasható a Magyar Közlönyben.

A kormány határozata szerint 7 milliárd 141 millió forintot a Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás támogatására szánt összegből csoportosítanak át vízisport-létesítmények megújítására és kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseire.

Emellett a határozatban felszólítják Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak 1 milliárd 362 millió forintnyi forrás biztosításáról a jövő évi költségvetés tervezésekor.

A határozathoz csatolt táblázat szerint a fejlesztések érinteni fogják a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti uszodákat (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda), a balatonfűzfői Balaton Uszodát és a BVSC-uszodát.

Felszólítják Sesztákot, hogy kössön támogatási szerződést a vizes vb létesítményei építtetőjének kijelöléséről és a toronyugrás céljából létesítendő óriás ugrótorony létesítését szolgáló ingatlanok meghatározásáról. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt