Az igazgatói pályázatban oldalak voltak máshonnan kimásolva, a Klik tudott róla, mégis kinevezték

politika
2016 március 04., 06:58
comments 152

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatója, Fényes-Bók Szilvia 2015 márciusában adta be a Klik-hez pályázatát. A Népszabadság most azt írja, hogy a 47 oldalas pályázat legalább 11 százaléka plágiumgyanús.

A szerző egész oldalakat másolt át más művekből, miközben a pedagógusoknak ki kell tölteniük egy eredetiségnyilatkozatot, amelyben „büntetőjogi felelősségük tudatában” kijelentik, hogy önálló munkát adtak le.

A Kliket, az akkori köznevelési államtitkárt, Czunyinét és Balog Zoltán emberminisztert értesítették a plágiumról, de ennek ellenére kinevezték Fényes-Bók Szilviát.

Sipos Imre helyettes-államtitkár a másolással kapcsolatos felvetésekre akkor úgy reagált, hogy

"szerzői jogi kérdésekben a tárcának „nincs hatásköre” eljárni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.