Azzal vádolják a török határőrséget, hogy éles lőszerrel lőnek az illegális határátlépőkre

külföld
2016 március 05., 13:02
comments 234

Emberi jogi megfigyelők szerint a török határőrök péntek este kilenc szíriait lőttek le, amikor azok illegálisan akarták átlépni a török-szír határt Idlib kormányzóságnál. Az aktivisták szerint a lövöldözésben rajtuk kívül még tízen megsérültek. Az esetről szíriai aktivisták is beszámoltak, és az interneten elkezdett terjedni egy kép, amelyek két áldozat látható.

photo_camera Aleppói menekültek várakoznak a török határnál - Fotó: Fatih Aktas / Anadolu Agency

Észak-Szíriában, a török határnál az utóbbi hetekben több tízezer ember várakozik, akik a szír kormányerők és az lázadók aleppói összecsapásai, valamint az orosz bombázások elől menekülnek. Törökország viszont lezárta a határait előttük, ezért legálisan nem tudnak átjutni, csak embercsempészek segítségével. A törökök csak a súlyosan sebesülteket engedik át.

Az Amnesty International már múlt hónapban azzal vádolta a török hatóságokat, hogy civileket, köztük gyerekeket, lőttek le vagy sebesítettek meg a határon. (via Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.