Az ISIS terroristája felrobbantotta magát és a tartálykocsiját egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál

Terrorizmus
2016 március 06., 16:32
comments 41

Egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál levegőbe röpítette magát és a robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját.

A Bagdadtól 95 km-re délre található Hillában elkövetett támadásban legalább 47-en meghaltak, köztük 39 civil. A sebesültek száma minimum 65-re tehető – mondta el egy rendőrségi tisztségviselő. A Jpost szerint legalább 60 halott és 70 sebesült van.

A támadás időpontjában több tucat autó várt a sorára az ellenőrző pontnál, közülük kb. 20 nagyon megrongálódott. Emellett egy közeli rendőrőrs és néhány ház is megsemmisült.

„Ez volt a legvéresebb merénylet, amit valaha elkövettek a tartományban” – közölte Falah ar-Radi, Babilon tartomány biztonsági tanácsának vezetője. Hilla a főleg síiták lakta Babilon tartomány székhelye.

A támadást az Iszlám Állam vállalta magára a szélsőségeseket támogató Amaq hírügynökségen keresztül.

Az utóbbi hónapokban fokozódtak az iszlamisták támadásai Irakban, és csak az elmúlt néhány napban több mint százan haltak meg különféle merényletekben.

Az ISIS és más szélsőséges szunnita csoportok pokolgépes vagy öngyilkos merénylők által elkövetett támadásaikkal rendszeresen vesznek célba kormányépületeket vagy nagy tömegeket vonzó nyilvános helyeket. (MTI, Jpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.