Ókovács Szilveszter elnézést kért Ákostól

2016 március 6., vasárnap 15:03
110

Megjelent a Magyar Állami Operaház műsorfüzete, és benne az idei ünnepi prorgam. Az Operaház oldalán az szerepelt, hogy október 23-án egy Ókovács Szilveszter igazgató koncepciójából készült kamaradráma, a Kádár utolsó beszéde című „történelmi áttűnést” mutatják be, aminek a zenéjét Kovács Ákos popikon jegyzi.

A mai hír után lekerült Ákos neve az oldalról, Ókovács Szilveszter pedig a Népszabadságnak elmondta: csak néhány régi Ákos-számot szeretnének használni a kamaradrámához, de erről még nincs se szerződés, se engedély, a hír pedig véletlenül, és túl korán került ki az Operaház honlapjára.

Ókovács alapötletének és a szövegnek az 1989. áprilisi utolsó KB-beszéd és egy 1949-es kihallgatási jegyzőkönyv az alapja, továbbá az ötletet inspirálta még egy Kornis Mihállyal készült régi tévés beszélgetése.

Arra a kérdésre, hogy miért ezzel a témával ünneplik 1956 hatvanadik évfordulóját, Ókovács azt mondta: unja, hogy Kádár János személye tabu.

A darabot Novák Tamás dokumentumfilmes állítja majd színpadra, fiatal színészek és színésznövendékek közreműködésével. A zenéhez néhány régebbi dalt szeretnének bejátszani, ezeket első körben Ákostól kölcsönöznék, például az 1956 címűt, amiről már beszéltek is Ákossal, de engedélyük még nincs, ahogy szerződésük sincs.

A főigazgató a malőr miatt a főigazgató már elnézést kért Kovács Ákostól – írja a nol.hu.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt