Elindult az emberértékelő mobilalkalmazás

2016 március 7., hétfő 5:45
53

Hétfőtől Észak-Amerikában elérhető az Apple Store-ban a Peeple nevű mobilalkalmazás, amiben a felhasználók több szempont alapján is értékelhetik a többi embert. A Peeple eredeti verziója szerint az alkalmazás adatbázisába bárkit fel lehet venni, aztán értékelhetjük a személyt a beleegyezése nélkül is. Az értékelések sosem törlődnek az alkalmazásból, de egy év után lejárnak.

Ha tehát valaki jön tárgyalni a cégünkhöz, a Peeple-lel rákereshetünk az illetőre, és ha benn van már az adatbázisban, akkor láthatjuk, mit írt róla a többi felhasználó. tehát még meg sem érkezett az ember, de már tudjunk, hogy miket csinált korábban, és az eddigi értékelései alapján rossz arc vagy jófej. Meg szokta-e csalni a partnereit vagy nem, jó-e a munkájában vagy nem, meg sok ilyesmi.

Teljesen érthető módon az alkalmazást rengeteg kritika érte, mióta tavaly októberben az amerikai lapok először beszámoltak az ötletről. Az akkor bemutatotthoz képest a tesztfázison túlesett, hétfőtől kapható alkalmazás rengeteget finomodott.

A mostani verzióban már senkit nem lehet a beleegyezése nélkül az adatbázishoz adni, és nem csillagokkal kell értékelni az embereket. Ezen kívül a felhasználók teljes ellenőrzést kaptak az adatlapjuk felett, így csak azok a vélemények látszanak egy-egy emberről, amit ők maguk is jóváhagytak.

Ennek így már tényleg az égvilágon semmi értelme nincs, igaz, az eredeti verziónak sem lett volna. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt