Földet is nyert a szekszárdi trafikbortányban érintett fideszes képviselő felsége

A Blikk szerint Horváth István, Szekszárd korábbi fideszes polgármesterének felesége a Tolna megyei Bikácson nyert el egy 3,1 hektáros földterületet valamivel több mint 6 millió forintért. Horváth István jelenleg parlamenti képviselő, így kellett leadnia vagyonnyilatkozatot, eszerint 10,5 millió forint tartozása van, megtakarítása nincs. A Blikk kereste is a képviselőt, hogy hogy is volt ez a bevásárlás, de nem érték el.

Horváth István volt az a politikus aki egy 3 évvel ezelőtt nyilvánosságra került hangfelvétel szerint véleményezte a szekszárdi trafikpályázatokat. Horváth húga nyert is kmoncessziót a városban. A hangfelvétel szerint Horváth a város fideszes képviselőivel véleményezte a leadott pályázatokat, és a fő bírálati szempont ez volt:

„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni”.

Horváthot a trafikpályázatok után többen is lemondásra szólították fel, de ő azt mondta, nincs miért lemondania, mert semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a húga nyert trafikot.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.