Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Orbánnal szemben

Tbg
POLITIKA
2016 március 07., 11:52
comments 257

Az Együtt politikusa, Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval szemben, mert tudni szeretné, mennyi az annyi.

„Sajtóhírek alapján ugyanis joggal feltételezhető, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall.”

- írja Juhász, aki szerint a jelek arra utalnak, hogy Orbán ott él.

Azt már régóta tudni, hogy a Felcsúton házzal rendelkező miniszterelnök családja több földet és ingatlant birtokol a környéken, de ezek nem a miniszterelnök nevén vannak, hanem vagy édesapjáén, vagy felesége vagy egy-egy cég nevén.

Pénteken a 444 stábja járt lent Hatvanpusztán, ahol az a majorság található, amely Orbán Győző nevén van ugyan, de ott tartózkodott Orbán Viktor kutyája, a kiskorában összevert Nárcisz nevű kuvasz.

„Ez az egykori Habsburg-birtok, amiről Mészáros Lőrinc saját maga erősítette meg az Átlátszónak 2012.-ben adott videóinterjújában, hogy ő a bérlője, és hogy attól a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től bérli, ami Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző ingatlanos cége. A sajtó ezután kezdett arról írni, hogy a szépen felújított hatalmas műemlékegyüttes valójában Orbán Viktor titkos dácsája.”

- írta a 444.

No, ennek apropóján szeretné most megtudni Juhász, hogy pontosan, milyen viszonyban is van a felújított majorsággal a kormányfő és családja, vagyonnyilatkozatában ugyanis ez a tétel nem szerepel.

„A vagyonnyilatkozati eljárás célja, hogy megtudjuk, Lévai Anikónak és Orbánnak milyen kötődése van ehhez a birtokhoz, ahol a miniszterelnök él. Alább a teljes dokumentum.

Oszd meg, hogy mindekihez jusson el a hír: Orbán végtelenül gazdagon él.

Pedig soha életében nem dolgozott a politikán kívül, és felesége háztartásbeli.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.