Végrehajtást kértek Hende Csaba ellen, mert nem fizetett egy elbukott sajtóper után

POLITIKA
2016 március 07., 18:44
comments 101

Hende Csaba, leváltott honvédelmi miniszter két éve beperelte a nyugat.hu portált, amiért a lap egy sajtótájékoztatóról adott tudósításában leírta, hogy szombathelyi szocialisták szerint a helyi trafikpályázatokat kézi vezérléssel bírálták el, és a végső szavakat Hende mondta ki.

Hende Csaba honvédelmi miniszter érkezik az Országgyûlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottságának az Iszlám Állam elleni harcban történõ magyar szerepvállalással kapcsolatban tartott együttes zárt ülésére a Képviselõi Irodaházban 2015. március 18-án. MTI Fotó: Kovács Attila
photo_camera Hende Csaba honvédelmi miniszter érkezik az Országgyûlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottságának az Iszlám Állam elleni harcban történõ magyar szerepvállalással kapcsolatban tartott együttes zárt ülésére a Képviselõi Irodaházban 2015. március 18-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Az ítélet szerint a nyugat.hu nem járt el jogszerűtlenül és betartotta a szakmai követelményeket tudósítása során. Ezzel a leváltott miniszter novemberben elbukta a pert a Győri Ítélőtáblánál, amely jogerősen kimondta, hogy a portál nem sértette meg személyiségi jogait, és kötelezte őt az első- és a másodfokú tárgyalás perköltségei, összesen 177 ezer forint megfizetésére. 

Hende nem fizetett sem a jogerős ítéletben foglalt 15 nap után, sem az azt követően megküldött felszólítást követően sem, amelyet a tértivevény tanúsága szerint január 29-én átvett. A Nyugat ezért bírósági végrehajtást indított ellene, hogy érvényt szerezzen az ítéletnek. 

A volt miniszter az Origo kérdésére úgy nyilatkozott, hogy időközben már megfizette a perköltséget, de a Kúriáért fordul, és ha ott neki adnak igazat, akkor "neki a perköltség természetesen visszajár." 

(nyugat.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.