Ez a tarnazsadányi iskola egyetlen vizesblokkja

oktatás
2016 március 08., 09:17

Így fest 2016-ban a tarnazsadányi általános iskola egyetlen vizesblokkja: 

photo_camera Fotó: Korsós Viktor/heol.hu

Az iskola még 2014-ben kapott ígéretet a felújításra, de azóta csak annyi történt, hogy ha megtelik a szennyvíztároló, 

akkor ürülékben és vizeletben úszik az iskolaudvar, mert a szippantósnak már három hónapja nem fizet a Klik. 

Az áldatlan állapotok miatt a szülők nem akarták iskolába engedni a gyerekeiket szeptemberben, írja a heol.hu. Az intézményben nem csak a mosdóval van gond: a mindennapi testnevelési órákat is csak körülményesen tudják megoldani. A 150 tanulót számláló iskola az egyik tantermét alakította át tornateremmé, de a testnevelés órák egy részét így is táncórákkal váltják ki. A tesiterem födémje évekkel ezelőtt megsüllyedt, egy szakember életveszélyesnek is nyilvánította, de néha így is kénytelenek a tanárok és a diákok használni azt. Igaz, a labdajátékokat kerülik, nehogy valakinek baja essen a lehulló vakolatdaraboktól. 

A heol.hu kereste a fenntartót, a a Klik Hevesi Tankerületének igazgatóját, Ballagó Zoltánt, aki eddig még nem reagált az elküldött kérdésekre. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.