Lesz tüntetés az Orbán-beszéd mellett, de nem akarnak balhét, csak kellemetlen meglepetést

politika
2016 március 08., 07:29
comments 236
photo_camera A tavalyi március 15.

A TEK ugyan lezáratja a Nemzeti Múzeum környékét március 15-én Orbán Viktor ünnepi beszédének idején, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság nevű szervezet mégis megtarthatja saját demonstrációját

csak egy kicsit távolabb, a Kálvin tér és a Kecskeméti utca találkozásánál.

A szervezők erről egyeztek meg a BRFK-val. Büki Zoltán civil aktivista, a tüntetés szervezője a Népszabadságnak azt mondta

nem akarnak balhét, nem fogják megzavarni a miniszterelnök beszédét, 

viszont így is tudnak "kellemetlen meglepetést" okozni

"egyfajta performansz" keretében.

Ha abból indulunk ki, hogy tavaly akkora szócsaták kerekedtek a kormány hívei és kritikusai között, hogy a Fidelitas egyenesen provokátorfigyelőket toborzott az ünnep után, akkor idén is erős hangulatra lehet számítani.

A kellemetlen performansz nem azonos a nagy tanártüntetéssel, az 15-én délután lesz, és a Hősök teréről indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt