Szökött tigris menekült a katari autópályán

ÁLLAT
2016 március 08., 17:18
comments 77

A közösségi felületeket elöntötték a fényképek és videó a tigrisről, ami Dohában bukkant fel egy autóúton.

A forgalom közepén rohanó tigrisen látni, hogy egy lánc darabjai vannak a nyakánál. Azt egyelőre nem tudni, hogy honnan szökött meg a nagymacska. 

Bár hivatalosan illegális tigrist tartani magáncélra Katarban, valójában sok bejelentés érkezik arról, hogy emberek otthon tigriseket és oroszlánokat tartanak. Aki lebukik, akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat. 

A világon szabadon amúgy becslések szerint mindössze 3200 tigris élhet már csak, a faj több mint 97 százalékát sikerült kiirtanunk egyetlen évszázad alatt. 

Egyelőre nem tudni, hogy mi lett a szökött tigris sorsa, amit a hatóságok is keresni kezdtek a bejelentések után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt