Szökött tigris menekült a katari autópályán

ÁLLAT
2016 március 08., 17:18
comments 77

A közösségi felületeket elöntötték a fényképek és videó a tigrisről, ami Dohában bukkant fel egy autóúton.

A forgalom közepén rohanó tigrisen látni, hogy egy lánc darabjai vannak a nyakánál. Azt egyelőre nem tudni, hogy honnan szökött meg a nagymacska. 

Bár hivatalosan illegális tigrist tartani magáncélra Katarban, valójában sok bejelentés érkezik arról, hogy emberek otthon tigriseket és oroszlánokat tartanak. Aki lebukik, akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat. 

A világon szabadon amúgy becslések szerint mindössze 3200 tigris élhet már csak, a faj több mint 97 százalékát sikerült kiirtanunk egyetlen évszázad alatt. 

Egyelőre nem tudni, hogy mi lett a szökött tigris sorsa, amit a hatóságok is keresni kezdtek a bejelentések után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.