Áder Jánoson volt sapka, ki is oktatta a TASZ

Áder János köztársasági elnök némi meglepetésre nem írta alá az MNB és a Posta pénzügyeit titkosító törvényeket, hanem előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól. Ezt a Fidesz fanatikus harcosain kívül mindenki örömmel fogadta, hiszen ki örülne annak, hogy több százmilliárd forintnyi közpénzt vonnak ki a demokratikus - sőt bármiféle - ellenőrzés alól, a tolvajokra bízva, hogy bevallják-e, hogy loptak.

Bár Áder János eddig nem tűnt az információszabadság elkötelezett hívének, de most jó döntést hozott az MNB- és a...

Posted by TASZ on Wednesday, March 9, 2016

De Áder még ezzel is csak a fent látható tegeződős, lekezelően gunyoros grafikára volt jó a TASZ-nál. Mindezt úgy, hogy a melléírt szövegben a képen sugalltnál sokkal elismerőbbek Áderrel:

Bár Áder János eddig nem tűnt az információszabadság elkötelezett hívének, de most jó döntést hozott az MNB- és a Posta-törvény alkotmányos vétójával. Még az Alkotmánybíróság jelenlegi állapotában is jó esélyt látunk arra, hogy ezek a szabályok ne váljanak a jogrendszer részévé.

Az ábra egy dologra mégis jó: igen plasztikusan mutatja meg, hogy az információszabadság durva korlátozásánál egy idegesítőbb dolog létezik, a leereszkedő, fölényeskedő tanár-/csendőr-/kiképzőőrmester-humor.

A távolban felsír egy "egyes, leülhetsz!"