A kormány 1 milliárd forintot költ a „Zrínyi Miklós–Szigetvár 1566” emlékévre

politika
2016 március 10., 16:41

Orbán Viktor aláírásával kormányhatározat jelent meg a „Zrínyi Miklós–Szigetvár 1566” emlékév megrendezésével összefüggő feladatokról.

Eszerint a kormány felhívja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy:

  1. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel együtt gondoskodjon az emlékévvel összefüggő programokhoz szükséges 474,8 millió forint költségvetési forrás biztosításáról.
  2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt a határon túli programokhoz szükséges 22 millió forint biztosításáról.
  3. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt az emlékévhez szükséges 580 millió forint költségvetési forrás biztosításáról.

Az MTI szerint a kormány az 580 milliós összeget a szigetvári várra, mint az emlékév hivatalos helyszínének fejlesztésére biztosítja, és a pénzt a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ kapja.

photo_camera Fotó: Wikipedia

Azaz több mint 1 milliárd forint (1076,8 millió) megy el Szigetvár ostromának 450. évfordulójáról szóló emlékévre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.