Bírságolni fogják azokat, akik a betonúton futnak a Margitszigeten

közlekedés
2016 március 10., 17:22
comments 233

Papp Krisztina maratonista, aki a riói olimpiára is kijutott, arról írt a Facebookon, hogy a Margitszigeten több embert, köztük egy barátját is megállították a rendőrök edzés közben, és szóltak, hogy hamarosan meg fogják bírságolni azokat a futókat, akik nem a külső futópályán, hanem belül, a betonúton futnak.

Mint írta, „ez ijesztő”, mert „több évtizede futják ott a gyorsabbnál gyorsabb köröket a profi futók”, és neki is nagy érvágás lenne, ha nem futhatná ott a tempófutásokat.

photo_camera Fotó: Balog Zoltán / Facebook

Az út a KRESZ szerint tényleg nem használható, csak gyalogosok zárt csoportjának. Az is igaz, hogy viszonylag kevés autó jár arra, és az ottani futóedzésekből eddig ebből nagy probléma nem volt.

Emiatt néhány futó március 21-re demonstrációt szervez, hogy elérjék többek között azt, hogy „nyilvánítsák a Margitszigetet Lakó-pihenő övezetnek”, így továbbra is behajthatnának autók és buszok engedéllyel (max. 20 km/órával), de a gyalogosok és kerékpárosok is használhatják az utat. Emellett szeretnék, hogy a város parkjaiban lehessen több futóeseményt szervezni, illetve hogy a főváros vizsgálja felül a futóversenyeket szabályzó rendeletetét, és növelje meg a II. és egyéb kategóriás versenyek számának keretét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.