Íyg néz ki az inertnent egy dszlxiáes szmveél

TECH
2016 március 10., 07:22
comments 104

Akinek nincsenek problémái a betűkkel, el sem tudja képzelni, mi lehet olyan nehéz egy egyszerű szöveg elolvasásában. Egy Victor Windell nevű fejlesztő még régen megkérdezte egy diszlexiás ismerősét, hogy mit tapasztal, amikor egy szöveget olvas, és ő azt válaszolta, hogy olyan, mintha összevissza ugrálnának a betűk. Úgyhogy Windell most írt egy programot, ami egy tetszőleges weboldalon megtalálja az összes szót, egyet véletlenszerűen kiválaszt, és az első és az utolsó betűje kivételével két betűt megcserél. Mindezt újra és újra, másodpercenként hússzor. 

Az eredményt Windell az angol Wikipedia diszlexiáról szóló szócikkével illusztrálja. 

Egy screenshot a szimulátorról, amit működés közben itt lehet megtekinteni.

photo_camera

(Wired)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.