Azért néz ki így a tarnazsadányi iskola mosdója, mert a nyári felújításra harmincezer forintot adott a Klik

oktatás
2016 március 11., 05:55

Kedden jelent meg a heol.hu-n az a kép, amin a tarnazsadányi általános iskola egyetlen vizesblokkja látható. 

Ez:

Fotó: Korsós Viktor/heol.hu
photo_camera Fotó: Korsós Viktor/heol.hu

A borzasztó állapotokról árulkodó fotó körbejárta a magyar médiát, a hírre a Klik soron kívüli felújítást ígért az iskolának. Az intézmény vezetője, Öcsödi Kiss József a Népszabadságnak elmondta, hogy 

szégyelli, hogy emiatt a kép miatt kapták fel őket, 

de az igaz, hogy a hírverés hatására sokan jelentkeztek segíteni. Az igazgató szerint 

azért került a vizesblokk ilyen vállalhatatlan állapotba, mert a Klik mindössze 30 ezer forintot adott a nyári karbantartásra. 

Az illetékes tankerületi vezető, Ballagó Zoltán az iskolának most azt ígérte, hogy a tavaszi szünet végére biztos felújítják a mosdót. 

Az iskolaigazgató viszont azt a hírt cáfolta, hogy a fenntartó tartózott volna, vagy tartozna a szippantósnak, aki emiatt nem szállítja el a szennyvizet, és az elborítaná az udvart. Öcsödi Kiss szerint egyszer valóban történt ilyen, de azt a Mátrából megáradt patakok okozták. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.