Egy Budapesten élő portugál hacker szivárogtathatja a nagy fociklubok titkait

2016 március 11., péntek 18:00
19

Egy Magyarországon, azon belül is Budapesten élő portugál hacker, a 27 éves Rui Pinto lehet a világfutballt izgalomban tartó szivárogtató szájt, a Football Leaks gazdája, állítja a Marca. A madridi sportlap cikkéből az nem derül ki, hogy mi alapján azonosították Pintót, akiről azt írják, hogy bűnözői múltja van.

Az viszont kiderül, hogy Pinto, aki a klubok és játékosok közötti szerződések titkos, ám valódi részleteit szivárogtatja ki az oldalán, nem az átláthatóság patyolattisztaságú harcosa:

a Marca szerint ügyvédje, Aníbal Pinto segítségével előbb megzsarolja a klubokat, amiktől információkat szerez,

és csak akkor válik hirtelen nagyrabecsült szivárogtatóvá, ha nem sikerül anyagi hasznot húznia a hackeléssel szerzett információkból. A Marca szerint az ügyvéd Pinto lép kapcsolatba a klubokkal, akiktől pénzt követel a megszerzett információkért. Állítólag több portugál klubot is megzsaroltak ezzel a módszerrel. (Címlapkép: Grant MacDonald / Flickr CC BY-NC 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt