Egy Budapesten élő portugál hacker szivárogtathatja a nagy fociklubok titkait

futball
2016 március 11., 18:00
comments 19

Egy Magyarországon, azon belül is Budapesten élő portugál hacker, a 27 éves Rui Pinto lehet a világfutballt izgalomban tartó szivárogtató szájt, a Football Leaks gazdája, állítja a Marca. A madridi sportlap cikkéből az nem derül ki, hogy mi alapján azonosították Pintót, akiről azt írják, hogy bűnözői múltja van.

Az viszont kiderül, hogy Pinto, aki a klubok és játékosok közötti szerződések titkos, ám valódi részleteit szivárogtatja ki az oldalán, nem az átláthatóság patyolattisztaságú harcosa:

a Marca szerint ügyvédje, Aníbal Pinto segítségével előbb megzsarolja a klubokat, amiktől információkat szerez,

és csak akkor válik hirtelen nagyrabecsült szivárogtatóvá, ha nem sikerül anyagi hasznot húznia a hackeléssel szerzett információkból. A Marca szerint az ügyvéd Pinto lép kapcsolatba a klubokkal, akiktől pénzt követel a megszerzett információkért. Állítólag több portugál klubot is megzsaroltak ezzel a módszerrel. (Címlapkép: Grant MacDonald / Flickr CC BY-NC 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.