Évente 271 millióért védi majd a TEK Orbánt a Várban

politika
2016 március 11., 20:15
comments 208

Péntek este a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat Orbán Viktor aláírásával, amiben a miniszterelnök elrendelte, hogy a rendkívüli kormányzati intézkedések tartalékából rendezzék a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Karmelita kolostorral kapcsolatos személyvédelmi kiadásait.

Fotó: Derzsi Elekes Andor / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
photo_camera Fotó: Derzsi Elekes Andor / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
 Az már egy ideje tudni lehet, hogy ez az épület lesz a Miniszterelnökség új székhelye. Az eredeti terv az volt, hogy Orbán Viktor idén március 15-ig felköltözik a várba, ez azonban nem jött össze, mivel
.

Becuccol a TEK

Most megtudtuk, hogy a Hajdu Jánosék mennyiből fognak ott berendezkedni: a TEK a Belügyminisztérium keretéből egyszer kap 28,9 millió forintot dologi kiadásokra, valamint plusz 65,8 milliót beruházásokra, azaz összesen 85,7 milliót.

Ezen felül pedig évente kapnak 271,4 millió forintot személyi juttatásokra, járulékokra és más dologi kiadásokra, hogy védeni tudják az épületet. 

Méltóan berendezik 

A Karmelita kolostort közel 20 milliárd forintból alakítják át. alakítanak át. Egy korábbi kormányhatározatból kiderült, hogy „az épület méltó berendezésére” a kormány a költségvetés tartalékából még 1 milliárd forintot különített el. Ebből műkincseket vesznek majd.

Nagylelkű olvasóink pedig - a legnagyobbakat követve- teljesen ingyen látták el a miniszterelnököt a legjobb tanácsokkal, hogy milyen képeket tegyen ki az irodájában. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.