Kiderült, milyen feljelentés ügyében borozgatott együtt ebédidőben a legfőbb ügyész és a jegybank elnöke

gazdaság
2016 március 11., 07:29
comments 148

Hogy lehet, hogy két, elvileg független intézmény vezetője, amelyek közül az egyiknek a másikkal szemben vizsgálódnia kell, joviális hangulatban együtt ebédelget, és egy pohár bor mellett beszéli át a kényes témákat?

Persze tény, hogy Polt Péter és Matolcsy György egyaránt pártember, és utóbbi személyzeti főnökeként dolgozik előbbi felesége, de azért a tisztségeikkel járó látszatra ügyelhetnének, főleg akkor, amikor Polt Péter hivatalának számos Matolcsy hivatalával kapcsolatos feljelentés ügyében kellene vizsgálatot indítania. Például 250 milliárd forint ellopása ügyében.

Ezt megkérdeztük mi is az ügyészségtől és a Magyar Nemzeti Banktól, és ugyan nekünk nem válaszoltak, de az ügyészség a 24.hu-nak igen.

photo_camera

Az ügyészség ezzel indokolta a találkozót:

Tisztelt Szerkesztő Úr! Kérdései kapcsán az alábbiakról tájékoztatom. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – az MNB által tett feljelentések tárgyában – előre egyeztetett munkaebéden találkozott Dr. Matolcsy Gyöggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével.

Áhá! Tehát az MNB által tett feljelentések tárgyában. Reméljük a "munkaebéd" során sikerült átbeszélni, hogy az ügyészség hogyan kezeli az MNB feljelentéseit. Hogy ezek mik – például van köztük olyan, ami nem újságírók ellen irányul –, azzal kapcsolatban elküldtük a kérdést az MNB-nek, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

(24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.