Kipenderítették Csipak cégét a Deák Ferenc utcából

Egy csütörtöki zárt ülésen felmondta az V. kerületi önkormányzat azt a szerződést, ami 2058-ig biztosított közterülethasználati engedélyt Csipak Péter vállalkozásának a Deák Ferenc utcában, értesült az Origo

Csipak Péter üzletember sokáig nagyon szoros kapcsolatban volt a belvárosi önkormányzattal. Ő volt az, aki a helyi szállodákkal együtt felújíttatta a Deák Ferenc utcának a Vörösmarty tértől a Deák térig húzódó szakaszát. Ebből lett a Fashion Street néven emlegetett belvárosi rész.

Csipak ingatlanfejlesztő cége, az Immobilia Zrt. egy 2008-as szerződés szerint 50 évre használati jogot kapott az utca 500 négyzetméteres közterületére. A lehetőséget ellentételezésként kapta a felújításokért. Az Immobilia kirakodóvásárosoknak és vendéglátósoknak adta bérbe a területét. Az önkormányzat állítólag arra hivatkozva bontotta fel a szerződést, hogy ezek nem voltak méltók a környék színvonalához.

A szerződés egyoldalú felbontását Böröcz László, fideszes alpolgármester kezdeményezte. Csipak jóban volt sokáig a Rogán Antallal, a kerület egykori polgármesterével, de egy ideje már kegyvesztett lett.

(origo)