Mozgássérült, fogyatékkal élő sportolókat is fenyegettek bírsággal a Margit-szigeten

jog
2016 március 11., 09:46
comments 146

"A közelmúltban edzéseink résztvevőit több alkalommal járőröző rendőrök figyelmeztették, azzal, hogy a Margit-sziget középső útjára ne menjenek ki futni, mert fejenként 50-150 ezer forintos bírságra számíthatnak"

– írja közérdekű bejelentésében a mozgássérült embereknek sportprogramokat szervező Suhanj! alapítvány.

photo_camera Kép: Suhanj! Alapítvány

Az alapítvány már hat éve szervez integratív futóedzéseket a Margit-szigeten minden kedd és szombat délelőtt, ahol ép és fogyatékkal elő sportolók együtt futnak.

Most viszont az egészen fura rendőri fellépés, amivel a betonon futó profi sportolókat is fenyegetik, ellehetetlenítheti az edzéseiket.

"Ez a korábban ismeretlen rendőri gyakorlat Alapítványunk edzéseinek ellehetetlenítésével fenyeget. Speciális igényű részvevőkkel, speciális eszközök segítségével szervezzük heti rendszerességű edzéseinket, a Margit-sziget külső futókörre számunkra nem alkalmas helyszín"

– írják. Az alapítvány szerint elfogadhatatlan, hiszen gyakrolatilag kitiltja a Margit-szigetről fogyatékkal élő emberek egy csoportjának egészét, megfosztva őket kevés sportolási lehetőségük egyikétől, a pénzbírság ellehetetlenítené őket, és egyébként is, az intézkedés betarthatatlan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.