Árverezik az eladósodott milliárdos és természetkárosító, Csipak Péter villáját

„Most már biztos, hogy bukja az egykori milliárdos belvárosi ingatlanfejlesztő, Csipak Péter az elhíresült hármashatár-hegyi luxusvil­láját!”

- írja a Blikk arról a budai hegyekben található ingatlanról, amely először azzal került be a hírekbe, hogy a hatautós mélygarázs miatt még az erdőbe is beleritkított építtetője, az V. kerületi mágnás és Rogán Antal jó barátja, Csipak Péter.

Csipakot a természetkárosítás miatt egyébként egy évre ítélték két évre felfüggesztve.

„Korábban több tucat vállalkozása volt, ma már csak a Csipak Befektetési Zrt.-ben és a Deák 10. Kft.-ben van szerepe cégadatok szerint.”

Csipaknak az utóbbi időben azonban nem ment jól, elvesztette V. kerületi érdekeltségeinek jó részét, magán a félkész villán pedig több mint kétmilliárd forintos jelzálog van, a kivitelező Market Zrt. pedig 184 millió forintos tartozás kiegyenlítésére vár. 

A lap szerint a vevő mégis tehermentesen jut hozzá, tehát ezeket a pénzeket Csipak vagy valaki ki fogja fizetni.

Az anyagiakról: a félkész, több medencével rendelkező villába a Blikk szerint milliárdokat ölhettek már, most 831,5 millióért hirdetik (nettó), de a vevőnek számolnia kell a természetkárosítás anyagi következményeivel és a bontással is, amely 300-400 millió forintot tehet majd ki. (Blikk)