Eltűnt a radarról egy észak-koreai tengeralattjáró

Feltételezhetően elsüllyedt egy észak-koreai tengeralattjáró a kommunista ország keleti partjainál, miközben az USA és Dél-Korea hadserege történelmük egyik legnagyobb hadgyakorlatát tartják éppen a térségben.

A BBC az amerikai US Naval Institute lap értesülései alapján írja, hogy a jármű az ország keleti partvidékén két, Japánra néző tengerészeti bázisok közelében volt, amikor eltűnt az amerikaiak radarjáról, egy ideje ugyanis figyelték a mozgását.

Azt egyelőre nem tudni, köze van-e az imperalisták hadgyakorlatához, mindenesetre Észak-Korea többször követelte, hogy állítsák le gyakorlatozást, amit egyébként azután kezdtek el a szövetségesek, hogy a kommunista ország több alkalommal tesztelte ballisztikus, elméletileg majd nukleáris robbanófejet is hordozni képes rakétáit. 

Az észak-koreai tengeralattjáró-flotta kb. 70 hajóból áll, de ebbe az egészen apró, pár fős személyzettel és a nagyobb, 30-40 fős legénységgel operáló hajók is beleszámítanak. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.