Milyen jövőt hoznak el az ISIS-gyerekek?

Tbg
külföld
2016 március 12., 21:06

31 ezer terhes nő él az ISIS kalifátusában, akik hamarosan világra hozzák a szélsőséges muszlim fegyveres szervezet legújabb, az eddiginél is fanatikusabb generációját, figyelmeztet a brit szélsőséges irányzatokkal foglalkozó Quilliam Foundation legújabb tanulmánya.

Az ISIS-en belüli demográfiai robbanás azért is lesz különösen veszélyes, mert ezek a fiatalok konkrétan az anyatejjel szívják majd magukba a fanatikus ISIS-kultúrát, amelynek oktatási rendszerében tilos a rajzolás és a fiolozófiai ismeretek, a Koránt - főként a harcos részeit - azonban betéve kell tudni.

A gyerekek, pontosabban a fiúk feltehetően puskával a kezükben, folyamatos harci kiképzés mellett fognak felnőni. Mint a tanulmány megállapítja, maguk az ISIS-harcosok is náluknál is „halálosabb fegyverekként” tekintenek rájuk.

Az ISIS számtalan alkalommal bizonyította, hogy gyerekeket is felhasznál véres háborújához, számos propagandavideón láthatóak a kiképzőtáborokban gyakorlatozó iskoláskorúak. (Newsweek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.