Grimes újra szőrteleníteni fog, mert elege van abból, hogy mások mondanák meg, milyen lehet a teste

ZENE
2016 március 13., 14:31
comments 90

A tavaly év egyik legjobb lemezét összehozó énekesnő, Claire Boucher viszonylag gyakran bukkant fel különféle eseményeken borotválatlan lábbal, hónaljjal vagy karral, és félmillió követővel rendelkező Instagramjára is gyakran posztolt olyan képeket, melyeken nem a mainstream női szőrtelenítési elvárásoknak megfelelő módon voltak láthatóak testrészei. 

Most viszont egy interjúban a 27 éves Grimes elárulta, hogy újra elkezdi szőrteleníteni magát, mert kiakadt azokon az embereken, akik szabályozni akarták, hogy milyen lehet a teste. 

Múltkor ugyanis szőrtelenítette a lábát és így jelentek meg róla fényképek, mire egy csomó ember, aki megszokta, hogy Grimes nem tesz ilyesmit, felháborodott. Grimest viszont az háborította fel, hogy most a másik oldalról, de ugyanúgy meg akarják neki mondani, hogy mit tehet meg a testével és mit nem. Ezért most lázadásként szőrteleníteni fog. 

Minden jogom megvan arra, hogy szőrtelenítsem a lábamat. 

- tette hozzá, és arról is beszélt, hogy szerinte nagyon bizarr, amikor emberek bármely oldalról is, de megpróbálják szabályozni az ő testét. 

Bármennyire is nehéz néha felfogni, de 2016-ban még tényleg ott tart a világ, hogy óriási témává tud válni, hogy egy nő szőrteleníti-e magát vagy sem. Tavaly októberben a Girls főszereplője, Jemina Kirke okozott netes felháborodást, amikor a CFDA díjátadóján szőrős hónaljjal jelent meg. Akkor válaszul egy régi Sophia Loren képet posztolt Twitterére, amin a világsztárnak szintén szőrös volt a hónalja, és annyit írt, hogy nagyon unja, hogy a hónalja egyáltalán téma lehet. 

Az elmúlt héten pedig a fiatal Leonardo DiCaprio fotója okozott netes hullámveréseket. Az 1976-ban készült felvételen szülei emelik fel DiCapriót, és anyjának bizony szőrös a hónalja, ami sok ezer felháborodott és undorodó kommentet szült az Egyesült Államokban. Ilyen világ ez.  (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.