A nőknek sokkal jobban megéri kezdeményezni a netes társkeresőkön

INTERNET
2016 március 14., 17:45
comments 333

A fejlett világ legtöbb kultúrájában az terjedt el, hogy a szerelemben a férfi a kezdeményező, a nő pedig vár a közeledésre. A netes társkereső alkalmazások adatai szerint azonban ez a rendszer

elég rosszul működik.

Az OkCupid adatai szerint, ha egy nő kezdeményez, azzal nemcsak az udvarló férfiak által indított unalmas beszélgetéseket ugorhatja át, de nagyobb eséllyel kap választ, nagyobb eséllyel jut el a randiig, ráadásul kívánatosabb férfiakkal jöhet össze, hanem nem csak ül és vár, hanem kezdeményez.

Sőt, a társkeresők felhasználói által a külsejük és a profiljuk tartalma alapján legkívánatosabbnak minősített férfiak nagy eséllyel annak a kevés nőnek jutnak, akik hajlandóak kezdeményezni.

Az adatok szerint, ha nő küldi az első üzenetet, akkor 2,5-szer nagyobb valószínűséggel kap választ, mintha egy férfi írna egy nőnek. Ráadásul mivel a férfi felhasználók általában saját maguknál 17 százalékkal kívánatosabbra értékelt nőknél kezdeményeznek, a legtöbb nő csak nála kevésbé kívánatos férfiaktól kap levelet. Viszont ha ő írna egy neki tetsző férfinek, nagy eséllyel kapna is választ.

Ezen kívül, míg a férfiak által kezdeményezett beszélgetések 12 százalékából lesz randi, a kezdeményező nőknél ez az arány 30 százalékos. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.