„Csoda, hogy nem sírt a kisbabám”

2016 március 14., hétfő 15:13
89

Vasárnap símaszkos terroristák támadták meg a fürdőzőket az elefántcsontparti Grand Bassam zsúfolt strandján. Legalább 16 emberrel végeztek, amíg a hadsereg meg nem érkezett. A támadást később a Magreb-régióban tevékenykedő al-Kaida-szárny vállalta magára.

A 32 éves belga Charline Burton férjével és két gyerekével épp a strandon ebédeltek, mikor meglátták a terroristákat, és meghallották a lövéseket.

Látták, hogy emberek egy szál fürdőruhában rohannak a part menti hotelek felé, ezért felpattantak, és elindultak ők is. Charline az 1 éves gyereküket kapta fel, férje a négyévest.

Katona járőrözik Grand Bassamban a terrortámadás után (AFP / ISSOUF SANOGO)

A tumultusban azonban a Charline elvesztette a férjét. Minél hamarabb fedezékbe akart húzódni, ezért berohant a legközelebbi hotel egyik földszinti vécéjébe.

„Teljesen elvesztem, nem tudtam, mit kellene csinálnom. Két vagy három órán át voltunk a vécében. Hallottam a lövéseket, innen tudtam, hogy a terroristák közvetlenül a mellettünk lévő helyiségekben voltak.”

A nő azt mondta, tudta, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy a gyereke sírni kezdjen, ezért próbálta ő is megőrizni a hidegvérét. De csodával határos módon a gyerek nem fakadt sírva sem a lövésektől, sem az anyja idegességétől, így nem hívták fel magukra a terroristák figyelmét.

Charline férje és 4 éves gyereke közben egy hotelszobában feküdtek a földön. Itt több vendég is összezsúfolódott, és egyiküknek sem lett baja, mert mielőtt ebbe a szobába léphettek volna a terroristák, megérkezett a hadsereg. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt