Orbán Viktor ezt üzente

POLITIKA
2016 március 14., 11:55
comments 204

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság "az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a "szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház". 

A kormányfő hétfőn, a "magyar szabadság születésének napja" alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-nek.

Orbán Viktor kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely "ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén".

Hangsúlyozta továbbá, hogy a 48-as magyarság határozottan és bátran állt ki a nemzet követelései mellett: császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot kívánt.

"Az azóta eltelt 168 év csak elmélyítette bennünk ezt a gondolatot" - húzta alá, majd megjegyezte, 

"törvényeinket, mindennapi életünket ma is ahhoz akarjuk igazítani, amit számunka jelent a szabadság itt, ebben a Kárpátok által koszorúzott medencében".

A miniszterelnök szerint "ma is megragadunk minden lehetőséget, hogy elérjük: senki se vitathassa nemzeti szimbólumainkat, senki se kérdőjelezhesse meg alkotmányos jogainkat, senki se vehesse el tőlünk iskoláinkat, és 

"senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat".

"Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal" - fogalmazott Orbán Viktor, aki levelét "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" felkiáltással zárta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.