A Jobbik már nem tudja felülmúlni Orbánt, ha összeesküvés-elméletekről van szó

POLITIKA
2016 március 15., 19:13
comments 105

A jobbikos szónokoknak nagyon fel kellett volna gyűrnie a bocskai ujját, ha meredekebb beszédet akartak volna tartani Orbán Viktornál, aki délelőtt arról beszélt a Múzeumkertben, hogy nemzet- és keresztényellenes, nemzetközi összeesküvést áll a menekültválság mögött. Végül Március 15. téren komolyabban meg sem próbálták konteóban überelni a Fideszt, inkább az utóbbi időszak botrányaival akartak fogást találni a kormányon, amit többször leliberálisoztak. 

photo_camera A Jobbik is lengyelekkel erősített rá a közönségre.

Egyedül Toroczkai László beszélt hosszabban arról, hogy milyen veszélyeket jelent a megindult menekültáradat. Az ásotthalmi polgármestert úgy mutatták be, mint a Jobbik legharcosabb végvári vitézét, aki már évekkel Orbán Viktor előtt megmondta, hogy kerítésre van szükség. 

És ő tényleg élete egyik fő művének tekinti a szerb határra felhúzott kerítést, igaz, ő ennél valamivel komolyabbat képzelt el, de azt elismerte, hogy a határ mellett most rend van.

Toroczkai azt is a saját sikerének látja, hogy megsemmisült az SZDSZ és széthullott a baloldal. Attól tart, hogy ha ma is ezek az erők lennének hatalmon, akkor még Angela Merkelnél is tágabbra nyitották volna a kaput a migránsok előtt, amiből egy olyan erősségű nemzethalált vezetett le, mint amivel a miniszterelnök riogatta a hallgatóságát pár órával korábban a Nemzeti Múzeum előtt.

photo_camera Most nem akartak beégni az uniós zászló gyújtogatásával, inkább biztosra mentek a taposással.

Közben zenés műsorokkal és az Erzsébet hídra leadott lövésekkel szakították meg a beszédeket, hogy az a pár száz Lengyelországból idehozott szélsőjobbos se unja halálra magát a bénítóan hideg esőben, akik egy szót sem beszélnek magyarul. 

Kokain, Viagra, Ibiza

Dúró Dóra már csak egy fél mondatot eresztett meg arról, hogy a kormány ölbe tett kézzel nézi, ahogy elvándorolnak a fiatalok az országból, és idegenek jönnek a helyükre. Nála már az elmúlt időszak fideszes botrányain volt a hangsúly: volt szó Andy Vajnáról és Habony Árpádról, a Gucci-taskákat szembe állította a kokárdával és a kockás inggel, de előkerültek Kubatov kopaszai, Ibiza és a hamis viagrával seftelő fideszes képviselő is. 

photo_camera

Szerinte az ő valódi nemzeti konzultációjukkal szemben a kormány a sajátját egy olyan kokárdával díszített liberális politikusra bízta, aki kuplerájokban kokózik, Rogán propagandaminisztériuma pedig akkor is a kormány sikereiről beszél, miközben egyre nő az országban a nyomor. Ezzel szemben a Jobbik annyira képbe kerül majd az emberek véleményével , hogy azzal le is váltják majd a kormányt. 

Bocs, kutyák

Vona Gábor már meg sem próbált a menekültválságról beszélni, inkább arra reagált, hogy egy kormánypénzből fenntartott oldal a Jobbik félkatonai szervezetének állított be néhány airsoftozó fiatalt. Elszavalta Petőfi Kutyák dala és Farkasok dala című verseit, ahol a kutyák a csicskák, a farkasok pedig a szabadságot jelképezik. Jelezte, hogy ők inkább a farkasokkal vannak, de 

rögtön bocsánatot kért a kutyáktól, hogy ilyesmibe keveri őket, 

mert pontosabb lenne vérben és belekben fetrengő hiénákról beszélni, de ha egyszer a költő róluk írt, akkor nincs mit tenni.

photo_camera Vona Gábor - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Jobbik elnöke azzal folytatta, hogy a kormány teljesen elvesztette az önkontrollját. Szerinte erre utal 

  • az Alaptörvény tervezett módosítása,amivel lehetővé tennék a terrorveszélyhelyzet bevezetését;
  •  a Postával és a MNB-vel kapcsolatos titkosítások;
  •  a Nemzeti Választási Irodánál történtek
  •  és az, hogy egyre korruptabb a vezetés.

Ezért a Jobbik elnöke kezdeményezné, hogy a 12 pontot egészítsék ki egy tizenharmadikkal, amiben azt követelné, hogy a tolvaj politikusokat börtönbe lehessen záratni. Ezért tavaszra egy korrupcióellenes hadjáratot ígért, amivel utolérnek minden rabló politikust.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.