Kozmopolita, keresztényellenes nemzetközi összeesküvést leplezett le Orbán Viktor

2016 március 15., kedd 10:27
497

Orbán Viktor miniszterelnök már korábban is többször beszélt arról, hogy Brüsszelből baloldali, nemzet- és keresztényellenes nemzetközi erők szabadították a migránsokat a kontinensre. Kedd délelőtt a teljes ünnepi beszédét ezen összeesküvés leleplezésének szentelte.

Orbán Viktor szerint az EU brüsszeli központjából bizonyos erők azon mesterkednek, hogy lebontsák az európai nemzetállamokat, és karakter nélküli, szolgalelkű masszát hozzanak létre a kontinens népeiből, hogy fölöttük majd kényelmesen uralkodhassanak ezek a közelebbről nem definiált aljas erők.

Ezek az erők valószínűleg a jakobinus – bolsevik – kozmopolita – holdkóros filozófusok vérvonal örökösei, legalábbis a beszéd első feléből valami ilyesmi következik. Csak most nem fizikai erőszakkal üldözik a másként gondolkodókat, hanem zsarolják és megbélyegzik őket. Például emberjogi falkák képében. Direkt rászabadítják a népvándorlók tömegét az európai országokra, hogy azok elveszítsék keresztény és nemzeti karakterüket.

A beszédből az következett, hogy a másként gondolkodó európaiak vezetője maga Orbán Viktor, aki most megkongatta a vészharangot, és közös ellenállásra hívta fel az összes magyart és az összes európait.

(Orbánnak ez a gondolata valóban extrémnek számít Nyugat-Európában, leginkább az EU-ellenes szélsőjobb pártjai használják, kormányzati pozícióból egész Európában csak ő szentel kitüntető figyelmet ennek az állítólagos internacionalista összeesküvésnek.)

Orbán Viktor elképzelése szerint ezek a kozmopolita erők végveszélybe sodorták Európát, mert elvették Európa szabadságát azzal, hogy nem engedik kimondani a dolgokat. A miniszterelnök az állami ünnepségen hosszan sorolta, hogy miket tilos kimondani, és közben ki is mondta ezeket. Szerinte a nemzetközi összeesküvők azt akarják, hogy idegeneket szolgáljunk a saját hazánkban. Ha az idegenek bejönnek, akkor nőket kergetnek majd az utcákon, zsinagógákat gyújtanak fel, bűnözés és terrorizmus lesz, a kultúra pedig elvész.

Orbán Viktor már legutóbbi évértékelőjében is beszélt ilyenekről, akkor is apokalipszissal fenyegette hallgatóit. Most ezt a vonalat vitte tovább, és a haldokló Európa utolsó reménységének állította be önmagát.

Az egész ünnepség a migráció témája köré szerveződött, Tarlós István főpolgármester is a határok védelméről beszélt.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Csütörtökön és pénteken lesz Brüsszelben a migrációs válságról szóló EU-s csúcstalálkozó. Orbán Viktor most oda is üzent: ő biztosan nem vesz át Törökországból menekülteket. Ez volna a török kormány egyik feltétele, hogy segítsen Európának a menekültáradat feltartóztatásában. Több nyugati kormány is élesen támadta az utóbbi időben Magyarországot, mert nem akar részt vállalni a befogadásból, és ezzel aláássa a magyar kormány a megegyezés lehetőségét. A török feltételekről itt, a megegyezés szükségességéről pedig itt írtunk részletesen.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt