Elsüllyesztették a világ legillegálisabb halászhajóját

külföld
2016 március 15., 21:47
comments 708

13 ország akarta elkapni a Vikinget, a világ legillegálisabb halászhajóját, amely még az Interpol listájára is felkerült, amíg végül tavaly novemberben az indonéz hatóságok – a Sea Sepherd nevű civil szervezet tippje alapján – végül elkapták a hajót, és letartóztatták 11 fős személyzetét is.

Most pedig elsüllyesztették:

A Viking volt az utolsó "hat bandita" hajó közül (Bandit6), amelyekre a Sea Sepherd szervezet vadászott, mivel azok kifejezetten ritka halakra – ebben az esetben anktartiszi fogashalra – utaztak engedély nélkül. Különösen azért volt nehéz elkapni a hajót, mert az rendszeresen váltott zászlókat és legénységet, így csak hosszas követés és adatgyűjtés után találták meg.

(Qz, Jakarta Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.