Kétezer civilt gyilkoltak meg Putyin bombái Szíriában

külföld
2016 március 15., 18:22
comments 131

Hat hónap alatt nagyjából kétezer civil áldozata volt Oroszország szíriai légicsapásainak, állítja a Airwars nevű civil szervezet. A légicsapásokról adatbázist vezető szervezet abból az alkalomból beszélt, hogy Vlagyimir Putyin hétfőn bejelentette, céljaikat elérték, ezért megkezdik a csapataik kivonását Szíriából.

Az Airwars szerint egyáltalán nem igaz, amit a Kreml állít, tehát hogy "sebészi pontossággal" a terroristákat lőtték volna Putyin vadászbombázói. Ahelyett, hogy az Iszlám Állam vagy az Al-Kaida társszervezeteinek központját lőtték volna az oroszok, inkább civil lakosok által sűrűn lakott városokat lőttek, köztük iskolákat és kórházakat, hogy káoszt okozzanak azokban az ütközőzónákban, ahol Asszád rezsimjének hadserege éppen támadást tervezett.

Hasonló, kétezres nagyságrendű civil áldozatokról beszél a Violations Documentation Center nevű civil szervezet is. A civilek mellett több ezer harcosa halt meg a rezsim ellenzékének is az orosz légicsapásokban.

(Guardian, Airwars)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.