Ötmilliárdért adnak tanácsot Budapest olimpiai pályázatához

sport
2016 március 16., 12:11
comments 85
MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

Kiválasztották a budapesti olimpiai pályázat tanácsadócégeit. Az Event Knowledge Services (EKS), az M-Integrated Solution Ltd. (MIS) és a PriceWaterhouseCooper Magyarország (PWC) közös konzorciumban készítheti elő a fővárosi tendert a 2024-es játékok elnyeréséért a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából.

A megbízás összege 5,15 milliárd forint, ami része a korábban elkülönített 15 milliárdos pályázati keretnek. 

Az EKS és az MIS több rendező országnak adott felkészülési tanácsokat 2006 és 2018 között, a PwC pedig korábban a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát készítette el. A döntésre 2017 szeptemberében Limában kerül sor. 

A budapesti 2024-es olimpia a terv szerint 21 napig tartana 15 ezer sportoló, és 1 millió látogató részvételével.

(Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.