Lázár Jánossal tárgyalna csak Pukli István

2016 március 16., szerda 7:50
333

Pukli István, a marcius 15-i pedagógustüntetés vezérszónoka, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója - aki nyilatkozott a 444-nek is - a Népszabadság szerdai számában megjelent interjújában arról beszélt: csak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, valamint egy "közoktatási szakértővel" volna hajlandó asztalhoz ülni, hogy megvitassák a közoktatás állapotát és a tüntető tanárok követeléseit. Balog Zoltán humánminiszterrel illetve Palkovics László államtitkárral nem egyeztetne. Pukli korábban már beszélt arról, hogy utóbbi politikusoknak nincs érdemi ráhatása költségvetési kérdésekre, így a Klebelsberg Intézményfenntartó sorsára sem, ezért nem látja értelmét, hogy velük tárgyaljanak.

Az iskolaigazgató az interjúban arról is beszélt, hogy a Tanítanék Mozgalom áll már a tiltakozás középpontjában, ezért szerinte a tiltakozó szakszervezeteknek - a Pedagógusok Szakszervezetének és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének - kell mögéjük beállniuk, és nem fordítva. 

Pukli nem számít arra, hogy Orbán Viktor kormányfő és Áder János köztársasági elnök bocsánatot kér a pedagógusoktól az elmúlt évek oktatáspolitikája miatt, és arra készül, hogy március 30-án egy órára beszüntetik a munkát. 

„Álljon le az élet az országban, a villamosvezetők, mozdonyvezetők, orvosok, az egészségügyben és minden más ágazatban dolgozók sztrájkoljanak abban az egy órában.”

A vezérszónok azt szeretné, ha a tüntető munkabeszüntetés idejére az iskolák előtti terek "sztrájkcentrummá" alakulnának. Mivel sztrájk elvileg nem lehetséges, a mozgalom polgári engedetlenség formájában tiltakozna, és amennyiben ez nem tetszik a kormánynak, emlékeztetik majd a vezetőket a Kossuth téri kordonbontásra, amit annak idején Orbán Viktor pártelnökként vezényelt végig. 

(Népszabadság

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt