Rétvári Bence: Nem a kormánynak, hanem az ellenzéki pártoknak üzent a Kossuth téren március 15-én összegyűlt tömeg

2016 március 16., szerda 13:37
263

A Parlament szerdai ülésének slágertémája természetesen a március 15-én, az Országház előtt tartott pedagógus tüntetés volt, amin becslések szerint több tízezer ember fejezte ki ellenvetését a kormány oktatáspolitikájával szemben. 

Ikotity István az LMP, Duró Dóra a Jobbik, Tóbiás József az MSZP nevében egyaránt a felvonult tömegre (is) hivatkozva bírálta a kormányt és változásokat sürgetett. A kormány részéről hosszabban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára igyekezett állni a sarat. Első körben arról beszélt, fontos lenne, hogy a kormány forgatókönyve szerint a szakszervezetek vezetői leüljenek tárgyalni a Köznevelési kerekasztalhoz. 

A felvonult tömeget azonban Rétvári sem tudta megkerülni, viszont egy gyönyörű testcsellel tisztára játszotta a kabinetet. Az államtitkár szerint "az ellenzéki pártok rémült tempóban igyekeznek közös nevezőt találni az ottani felszólalókkal", mégpedig azért, mert a kormánnyal elégedetlenek valamiért nem az ő rendezvényeiken tűntek fel, hanem a pedagógusok által szervezett, különutas tüntetésen. 

"Elégedetlenek azzal, amit itt az ellenzéki pártok művelnek. Nem kérnek ezekből a pártokból, inkább tőlük függetlenül próbálják követeléseiket elmondani". 

 - tette világossá Rétvári álláspontját, hangsúlyozva, hogy szerinte elsősorban az ellenzék számára van üzenetértéke annak, hogy ünnep idején ilyen sokan összegyűltek a Ház előtt.

Az államtitkár gondolatai több szempontból is meglepőek - például azért, mert egy jó hónapja a kormánypárt még hivatalosan is úgy nyilatkozott, hogy szerintük baloldali pártok szervezik a pedagógusok tiltakozásait. 

Rétvári hibátlan érvelését itt lehet meghallgatni, 13.40 perctől. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt