A Miniszterelnökség 2,7 milliárdot különített el erdőgazdálkodásra

természet
2016 március 17., 06:41

A Vidékfejlesztési Programban kb. 2,7 milliárd forint pályázati támogatást különített el a Miniszterelnökség az erdők gazdasági értékét növelő tevékenységekre.

A közlemény szerint a nyilvántartásba vett magánjogi vagy önkormányzati erdőgazdálkodók által igényelhető, vissza nem térítendő támogatást kézi, vagy gépi befejezett ápolásra, tisztításra, illetve törzsnevelési jellegű beavatkozásra lehet kérni.

Minimálisan 2 hektár méretű erdőterületre igényelhető uniós forrás.

Befejezett ápolás esetén az erdőrészlet 0,5 hektár nagyságot elérő részterületére is adható támogatás, ha azon a területhatár állandósítást elvégezték.

A támogatási kérelmet első alkalommal április 1-je és április 30-a között, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a www.mvh.gov.hu-n. A kifizetési igénylést a támogatott tevékenység maradéktalan megvalósítása után, a támogatói okirat kézhezvételét követő 2 éven belül lehet benyújtani. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.