Blatter tavaly 3 millió eurót tett zsebre

sport
2016 március 17., 19:06
comments 24

A FIFA elnöke regnálásának utolsó évében

több mint 3 millió eurót vett fel fizetésnek, 

írja a Guardian. A több mint egymilliárd forintnak megfelelő összegre azután derült fény, hogy nyilvánosságra került a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tavalyi beszámolója. Blatter korábban szigorúan ügyelt arra, hogy ne tudjon ki a keresete. A beszámolóból nem csak a hat évre eltiltott elnök, hanem a többi vezető beosztású tisztségviselő fizetésére is fény derült:

  • az azóta már 12 évre eltiltott Jérome Valcke tavaly 1,94 millió eurót vitt haza,
  • a  végrehajtó bizottság tagjai fejenként 270 ezer euró volt.

Az MTI érdekességként említi, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot vezető Thomas Bach fizetése mindössze 225 ezer euró. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.