Egyre több gólya hagyja abba a vándorlást Európa és Afrika között, és költözik inkább spanyol szeméttelepre

ÁLLAT
2016 március 17., 06:55
comments 41

A University of East Anglia kutatói GPS adókkal követték a gólyák mozgását.

Az derült ki, hogy nagyon sok madár már eleve a szeméttelepeken építi a fészkét, és olyanok is vannak, akik nem repülnek el Afrikába telelni, hanem Spanyolország és Portugália szeméttelepein maradnak, ahol gyakorlatilag végtelen mennyiségű táplálékuk van.

Még azok a gólyák is, amik nem a szeméttelepeken élnek, akár 100 kilométert is repülnek egy-egy alkalommal, hogy enni tudjanak szemétből. Portugáliában az elmúlt 20 évben megtízszereződött a gólyák száma. Idén egy korábbi kutatás 8 különböző kolónia gólyáit követte Európában és Ázsiában, és azok közül sok változtatta meg a vándorlási útvonalát szeméttelepek kedvéért. (gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.