Rájöttek: a csillámpónik is a férfiaknak kell tetsszenek

hirdetés
2016 március 17., 08:22
ad

Hogyan gyártsunk népszerű játékot? Mi sem egyszerűbb: legyen vonzó, és vágyjon rá a gyerek, ennyi. Nem rossz ötlet, a szülő fülét rágó sarj sok mindent megvetet magának, amit szülei magunktól a polcon hagynának, de nem a legjobb recept.

Akár hiszed, akár nem, az igazi, ha az apának tetszik meg a holmi

Az üzlet az csak üzlet. Apa (több) fizetést kap, apa játszik. Ha valami menő dolgot lát, ha jön a karácsony, a születésnap, a húsvét, a gyereknap, apa vásárolni fog, tehát az apák szívébe érdemes lenne belopnia magát a játékboltok kínálatának.

Meglepő, de még drágább a lányos játékoknál, mint amilyen egy Barbie, vagy egy pónis készlet is ez számít a leginkább, és ez nem csupán a mi észrevételünk.

Elvégre 2016-ot írunk.

Egyre több apa játszik rendszeresen a gyerekeivel. Ha lánya (vagy fia) mesekastélyt akar, akkor mesekastélyt szerel, ha azt szeretné a szeme fénye, babát öltöztet, körmöt fest, vagy gyöngyöt fűz kedvükért.

Közben elhatározza, hogy mi az, amit soha többé, mert érdektelen és pénzkidobás. Így nem kerül a házba még egy nehezen öltöztethető baba, és így lopakodik be a több elemből összerakható, majd szét is szedhető palota a gyerekszobába.

Így kerül sima építőkocka helyett mellé a Star Wars Lego egyre több eleme a legósládába, érkezik húsvétra Nerf puska a polcra.

Az anyák is hallgatnak a szívükre persze, ám ők sokszor más szempontok szerint is válogatnak: a játék legyen strapabíró, fejlesztő, és persze akciós. Mi, anyák olyasmit keresünk, ami nem csak szép, de hasznos is: okosít, iskolára felkészít. Másrészt pedig a magunk ellenségei sem vagyunk, és nem veszünk olyasmit, amivel mi magunk nem játszanánk szívesen.

Az általunk ismert, és játékbolti kalandozásaink során megfigyelt

apák jellemzően impulzívabbak, menőbb dolgokat vesznek,

nagyobb Lego készletet, több sportos és logikai játékot, és nekünk bizony úgy tűnt, hogy az árcédulát is kevésbé figyelik.

Persze ez nem annyira meglepő, a férfiak nemcsak jobban keresnek általában, de bizony ünnepekkor is többet költenek.

Minden szülő befolyásol és persze befolyásolható is

Természetesen a legjobbat akarjuk a gyerekeinek. Játékból is.Epekedünk a gyerekkel együtt és már alig várjuk, hogy végre kibonthassuk a vágyott játékot.

Így vesszük meg neki anyaként a saját gyerekkorunkból ismert társast, amivel annyit játszottunk azon a régi nyáron, a felugró békát, az ugrókötelet, a kézműveskedő szettet, és pár hasznos fejlesztő cuccot is.

De azért van a gyereknek apja, hogy bepakolja a kosárba a gyerek vágyott kedvencét, és mellé még azt is, amivel ő maga szívesen játszott volna gyerekként, de akkor még nem volt.

De majd most!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.