Tizedik hónapja dőlnek meg a melegrekordok

környezetvédelem
2016 március 17., 20:13
comments 127

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet csütörtökön mutatta be azt a kutatást, ami szerint 1880 óta nem mértek ilyen februárt, és 

ez már a tizedik egymást követő hónap volt, amikor megdőlt a globális melegrekord. 

Idén a szárazföldek és óceánok átlaghőmérséklete 2016 februárjában 12,1 Celsius-fok volt, ami 1,21 fokkal magasabb, mint a mint a 20. századi februári átlag. A tavalyihoz képest egyharmad Celsius-fokkal volt magasabb az átlaghőmérséklet februárban. Az Intézet szerint a rekordmeleget az El Nino jelenség okozta, ami Csendes-óceán középső részének felmelegedésével jár. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.