"Kendertermesztésből nem maradt valamennyi albérletre?"

POLITIKA
2016 március 18., 11:36
comments 1046

"Kiváncsian várom, mi kerül be a híradóba abból, amit elmondtam" 

- írta csütörtökön Juhász Péter, az Együtt politikusa a Facebookon, miután a TV2 Tények műsorának stábja előbb bérelt házánál forgatott, majd megkereste őt, hogy árulja el, milyen pénzből bérel lakást a budai Szeréna úton.

Juhász bosszankodott egy sort, mert maga is rögzítette a beszélgetést, de a Facebook valami technikai okból nem közvetítette az adást. Másnap, péntek reggel aztán mégis megjelent a poszt a közösségi oldalon.  

Nagyon érdemes végignézni a nagyjából 10 perces beszélgetést, mert ilyet tényleg ritkán látni országos kereskedelmi csatorna stábjától. 

Szétszálazni nem volna elegáns egy olyan interjút, amelynek jelentős része végül nem került adásba; de a beszélgetés menete nagyjából a következő: a riporter afelől érdeklődik, honnan van Juhásznak pénze arra, hogy olyan környéken lakjon, ahol akár 600 ezer forintot is elkérnek egy albérletért, mire a politikus elmondja, hogy mennyi a fizetése, a barátnője is keres pénzt, és magánemberek is támogatják, de szívesen veszi, ha a TV2 nézői is támogatják. 

Az Együtt képviselője ezután legalább hatszor elismétli, hogy  miközben vállaltan nincs elég pénze fizetni a 200 ezres lakbért, Orbán Viktor szerinte "13 hektáron, 5 kastélyban él", és vérlázítónak találja, hogy az állami pénzen vásárolt és állami reklámokból fenntartott TV2 nem ezzel foglalkozik. 

A végére személyeskedésig durvul a beszélgetés: a riporter azt sugallja, hogy Juhász "kendermagtermesztésből" egészíti ki a fizetését és fizeti a lakbért, amire ő nagyon begurul és sokadszorra is elmondja: nem tudja fizetni a lakást, amit egyébként csak két hónapja bérel. 

Ezen túl olyan finomságok is kiderülnek a videóból, mint hogy egyébként Juhász a Szeréna úton csaknem Andy Vajna közpénzen felhízlalt TV2-tulaj "2000 négyzetméteres házának" szomszédságában lakik. A végül adásba bekerült

 "Luxusban él, de adományokat kér Juhász" 

cím alatt elérhető riportot itt lehet megnézni a tenyek.hu honlapján. Időközben Juhász egy újabb posztban jelezte, hogy feljelentette a TV2-t "mert a tiltott adatszerzés bűncselekményét követték el azzal, hogy bekameráztak a házamba." Azt is írta, kéri, hogy foglalják le a tévések kameráját, amivel elkövették a bűncselekményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.