Elvétette a leszállópályát a Dubaiból érkező gép Rosztovban, legalább 61-en meghaltak

Lezuhant a FlyDubai Boeing 737-800 típusú gépe a dél-oroszországi, az ukrán határhoz közeli doni Rosztovban. A jelentések szerint a gép 55 utasa és a hatfős személyzet mind odavesztek.

Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium ezt a képet közölte a tragédia helyszínéről. AFP / RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY HO

A tragédia oka egyelőre ismeretlen, de a BBC jelentése szerint a rossz időjárási körülmények, az erős szél és a rossz látási viszonyok szerepet játszhattak benne. Egyes jelentések szerint ugyanakkor a gép fedélzetén tűz vagy robbanás történt. A légitársaság hivatalos tájékoztatójában "tragikus balesetet" említett.

UPDATE 8:05: Vaszilij Golubov, a Rosztovi terület kormányzója szerint a gép 250 méterrel a leszállópálya előtt csapódott a földnek.

Annyi bizonyos, hogy a Dubaiból Oroszországba tartó gép az első leszállási kísérletét megszakította, majd két órán át körözött a reptér fölött a lezuhanása előtt.

A szerencsétlenül járt, A6-FDN lajstromú gép 2013-ban, Dubai felett. Fotó: Polesz Ábel - a szerző engedélyével.

A helyi kormányzó tájékoztatása szerint az 55 utas java orosz állampolgár volt. Egy másik illetékes szerint az utaslistán három külföldi szerepelt, de ezt más források egyelőre nem erősítették meg. Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium későbbi tájékoztatása szerint a gép öt utasa volt külföldi. Eszerint a tájékoztatás szerint a hatfős személyzet valamennyi tagja arab emírségekbeli volt, mások tájékoztatása szerint a személyzet többnemzetiségű, volt köztük például orosz és spanyol is.

A tragédia helyszínén a jelentések szerint hétszázan dolgoznak a mentésen. A tüzeket már eloltották, most a gép fekete dobozát és más adatrögzítőit keresik. (Via BBC, MTI)