Ha Magyarországra jössz, akkor is börtönbe zárnak tömegzavargasért, ha béna a lábad

migráció
2016 március 19., 14:27
comments 212

Az Index részletesen számolt be arról a pénteki perről, amiben szeptemberi röszkei zavargások három vádlottjának az ügyét tárgyalták. A három szíriai menekült közül az egyik egy cukorbeteg, egyik szemére vak 62 éves nő, a másikuk egy kereksszékes férfi aki nem tudja mozgatni a lábát, a harmadik egy hajolni képtelen, csak bottal boldoguló férfi. 

Mindannyiukat azzal vádolják a magyar hatóságok, hogy erőszakkal áttörve a határon léptek be Magyarországra és ott tömegzavargásban vettek részt, megtámadva a magyar rendőröket. A tárgyaláson jól látszott, hogy zavargásra fizikailag alkalmatlanok. Mindhárman azt mondták, hogy csak mentek a többiek után, azt hitték, hogy Magyarországra be lehet lépni. 

Mindhármukat szeptember óta fogva tartják, családtagjaikkal azóta nem találkozhattak. A bíró úgy döntött, hogy maradjanak eztán is bezárva. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.