Németországban kért menedéket a koszovói miniszterelnök testvére

külföld
2016 március 20., 19:35
comments 24

Megerősítette vasárnap Isa Mustafa, koszovói miniszterelnök azokta a sajtóhíreket, miszerint testvére 2015-ben menedékkérelmet nyújtott be Németországban. Mustafa a Facebook-oldalán közölte, hogy Ragip testvére egy súlyos betegség miatt kért menedéket Németországban, mert ezt csak ott tudja kezeltetni; szülőhazájában erre nincs lehetőség.

Isa Mustafa. Fotó: Erkin Keci / Anadolu Agency.

Nem csak Mustafa testvére, de unokaöccsei és húgai is megpróbáltak tavaly Magyarországon keresztül kivándorolni Németországba, de kiutasították és visszaszállították őket Koszovóba. 

Ragip Mustafa először Franciaországban próbálkozott, de nem kapott menedéket. Ezután Németországban, Rheinpfalz tartományban folyamodott menedékkérelemhez tavaly júniusban - alig pár nappal azelőtt, hogy Angela Merkel német kancellár fogadta testvérét Berlinben. A posztból nem derül ki, hogy Ragid kéremét elfogadták-e a hatóságok. 

Az elmúlt két évben nagyjából 70 ezer koszovói állampolgár nyújtott be menedékkérelmet az Európai Unió valamelyik országába, de többségüket elutasítják.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.