Egy országos válsághelyzet anatómiája: hogyan lesz téma a kötelező betelepítési kvóta Etyeken, ahol tán még senki se látott élő migránst

POLITIKA
2016 március 21., 09:07
comments 89

Az etyeki önkormányzat március 24-i ülésén tárgyalja majd Wortmann Ádám képviselő előterjesztése alapján a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos határozati javaslatot.

A rövid határozatban az önkormányzat egyetértéséről biztosítaná Magyarország Kormányát annak kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos álláspontjával.

A birtokunkba került levelezésből kiderült, hogy Wortmann nem magától aggódott ennyire az egész országot veszélyeztető veszélytől, ami annyira veszélyes, hogy a kormány országos válsághelyzetet hirdetett, de még az értelemszerűen az országon kívül lévő magyar külképviseletek védelmére is kiosztott pármilliárd forintot.

Tessely Zoltán leszólt, hogy kéne egy határozat a kvóta ellen. (Fotó: tesselyzoltan.fidesz.hu)
photo_camera Tessely Zoltán leszólt, hogy kéne egy határozat a kvóta ellen. (Fotó: tesselyzoltan.fidesz.hu)

Az ötlet valójában a körzet parlamenti képviselőjétől, a fideszes Tessely Zoltántól jött. Wortman még 2016. január 25-én írt emailt a falu jegyzőjének.

"Sziasztok!

Tessely Zoli kért meg, hogy a kötelező beléptetési kvóta ügyét vegyük fel a napirendi pontjaink közé. Segítségül küldök is egy rövid általam írt szösszenetet, ami elég lehet ahhoz, hogy megírjátok a napirendi előterjesztést. Köszi előre is :-)",

írta levelében, amit amúgy a The Onlinet Group "chief executive"-jaként jegyzett. A jegyzői hivatal pedig március 16-ra formába is öntötte a határozati javaslatot, amit a március 24-i ülés napirendjére sikerült felvetni. Így működnek hát Magyarország független önkormányzatai.

(Címlapképünk még egy eggyel ezelőtti kvótaellenes akción, a tavaly novemberi kvótaellenes aláírásgyűjtésen készült, amikor Orbán Viktor Felcsúton maga is aláírásával támogatta saját ötletét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.