Életfogytiglant kért az ügyész Rohácnak és Portiknak

bűnügy
2016 március 21., 13:30
comments 20

Életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott az ügyész Jozef Rohácra és Portik Tamásra hétfőn az Aranykéz utcai robbantás, a Fenyő-gyilkosság és az úgynevezett Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken.

Mivel a kilencvenes évek második felében elkövetett bűncselekmények esetében az elkövetés idején hatályos jogszabály kedvezőbb a vádlottaknak, a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása ugyanis csak a történtek után, 1999-től vált lehetővé, a vádlottak feltételesen szabadlábra kerülhetnek majd akkor is, ha életfogytig tartó büntetést kapnak.

Jozef Rohácot az Aranykéz utcai robbantás miatt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés, továbbá társtettesként lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt büntetnék, Portik Tamást az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként. A per két másik vádlottjára, akik közül egy szlovák férfit bűnsegédlettel, F. Attilát pedig a Cinóber-gyilkosságban felbujtással vádolnak, határozott idejű szabadságvesztést indítványozott az ügyész. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.