Észak-Korea megint keményen odacsapott a Japán-tengernek

külföld
2016 március 21., 10:26
comments 67

Öt rakétát lőtt ki hétfőn a Japán-tengerre Észak-Korea. Észak-Korea rendszerint végez rakétakísérleteket, ilyenkor rövid hatótávolságú rakétáival a Japán-tengert igyekszik eltalálni, ami általában többször sikerül, mint ahányszor nem - bár tény, hogy a Japán-tenger viszonylag jó célpont, mert elég nagy.

A dél-koreai hadsereg mindenesetre figyelemmel kíséri a fejleményeket, és fokozott védelmi készültséget is elrendelt.

A jelenlegivel együtt Phenjan négy rakétatesztet hajtott végre az elmúlt bő két hétben. Az első tesztre négy nappal az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat kezdete előtt, március 3-án került sor, ezt Phenjan március 10-én megtoldotta két rövid hatótávolságú Scud rakéta kilövésével, míg a múlt pénteken két közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztelt, amelyek közül az egyik állítólag már útközben felrobbant. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.